Nålebehandling / Dry needling

IMS eller intramuskulær stimulering er det samme som triggerpunkt behandling med nåler. Det er en vestlig medisinsk behandling av triggerpunkter, og må ikke sammenliknes med kinesisk akupunktur. Det benyttes sterile engangs akupunkturnåler som føres inn under huden. Fysioterapeuten beveger så nålen og leter etter spenningspunkter i muskulaturen. Et triggerpunkt kan forklares som en lokal spenningstilstand i muskelen.

Målet med triggerpunktbehandlingen kan være å normalisere spenningen i muskelen og redusere smerte. De vanligste stedene å behandle er nakke/skulder, rygg, sete/lår og legg. Det er ingen bi-virkninger av nålebehandling annet enn at muskulaturen som er behandlet kan føles litt sår. Dette går som oftest over i løpet av det første døgnet etter behandling. Det trengs ikke å ta noen spesielle hensyn etter behandling, og man kan trene og arbeide som normalt.

Nålene som brukes er vanlige akupunkturnåler som kommer i engangs sterile forpakninger. Det blir alltid brukt nye, sterile nåler som blir kastet som medisinsk avfall etter bruk.


Tilbake til fysioterapi

Nyhetsbrev

Gjennom vårt nyhetsbrev ønsker vi å holde deg oppdatert på relevant forskning og informasjon angående muskel-og skjeletthelse, samt bidra med smarte tips og råd som kan være hjelpsomme  i hverdagen din. Vi sender også ut informasjon om diverse aktiviteter og kurs som foregår her på klinikken i det håp at det kanskje kan inspirere deg til å komme igang. Dersom du har konkrete spørsmål eller lurer på bestemte tema innen relatert til muskel- og skjeletthelse som du tror også kan være interessant for andre å få svar på, så send oss gjerne en mail om det og så kan vi lage en artikkel om det i et nyhetsbrev.   Meld deg på vårt nyhetsbrev her.
Nålebehandling
ta kontakt
facebook
www.ryggraden.no
Hetlandsgata 9, 4340 Bryne (inngang C)
Postboks 398, 4349 Bryne
Org.nr. 994 231 235
Telefon: 994 00 026
E-post: post@ryggraden.no