Låsninger i ryggsøylen

Mange setter et likhetstegn mellom det å være smertefri og det å være frisk.
Som mange allerede vet så vil de fleste ryggsmerter avta innen tre måneder, men det er en godt bevart hemmelighet at nesten 70 % av de som blir smertefrie får tilbakefall innen ett til to år (fordi årsaken aldri ble funnet og korrigert). Dette baler på seg og er således en av grunnene til at rygglidelser har antatt et nærmest epidemisk omfang i dagens samfunn.


Ryggsøylen består av 24 ryggvirvler inndelt i tre hovedområder; nakke, brystrygg og korsrygg. Bekkenet fungerer som ryggsøylens grunnmur.

Av ulike årsaker kan det fra tid til annen oppstå» låsninger» i ryggsøylen. Noen ganger kommer de akutt og da er de som regel smertefulle, men de kan også oppstå i det stille og gjøre skade uten å kjennes smertefulle. Da snakker vi oftest om  tidlig slitasje problematikk.

En kiropraktor korrigerer låsninger ved hjelp av små, spesifikke, kjappe trykk med hendene inn mot et ledd. Behandlingen er meget trygg og som regel uten for stort ubehag. Klikkelyden som oppstår under behandling er en ufarlig lydeffekt som skyldes et vakuum av leddgass som frigjøres når et ledd mobiliseres.

En sterk og bevegelig rygg er nødvendig for å kunne leve et aktivt liv. Vi sjekker gjerne funksjonsnivået i ryggen din!

Tilbake til kiropraktor

ta kontakt

Nyhetsbrev

Gjennom vårt nyhetsbrev ønsker vi å holde deg oppdatert på relevant forskning og informasjon angående muskel-og skjeletthelse, samt bidra med smarte tips og råd som kan være hjelpsomme  i hverdagen din. Vi sender også ut informasjon om diverse aktiviteter og kurs som foregår her på klinikken i det håp at det kanskje kan inspirere deg til å komme igang. Dersom du har konkrete spørsmål eller lurer på bestemte tema innen relatert til muskel- og skjeletthelse som du tror også kan være interessant for andre å få svar på, så send oss gjerne en mail om det og så kan vi lage en artikkel om det i et nyhetsbrev.   Meld deg på vårt nyhetsbrev her.
facebook
www.ryggraden.no
Hetlandsgata 9, 4340 Bryne (inngang C)
Postboks 398, 4349 Bryne
Org.nr. 994 231 235
Telefon: 994 00 026
E-post: post@ryggraden.no