Massasje

kristina-portrettbilde-bw

Kristina Ingvaldsen

Massasjeterapeut


Massasje er en eldgammel behandlingsmetode som først og fremst behandler muskler med hendene. Fra Kina finnes det 5000 år gamle historier om massasjebehandling. På den tiden var det de blindes privilegium å massere, fordi man mente at bare mangelen på syn ga den nødvendige følsomheten i fingre og hender.

Massasje er en behagelig behandlingsmetode som innebærer mekanisk bearbeiding av kroppens bløtdeler, først og fremst muskler. Massasje som behandlingsmetode kan benyttes av tilnærmet alle. Massasje demper smerte gjennom sin muskelavslappende og sirkulasjonsøkende virkning når en spent muskel har unormal sirkulasjon og er smertefull.

Massasje har også en gunstig effekt på blodsirkulasjonen i den muskelen som bearbeides.Også massasjens velgjørende virkning på vene- og lymfesirkulasjonen er veldokumentert.

Andre fordeler: En anstrengt muskel vil restituerer seg raskere ved massasjebehandling, og kan således også trenes mer effektivt. Arrvev i en skadet muskel kan begrenses, og gammelt sammenvokst vev løsgjøres ved massasje.
En immobilisert muskel kan ved massasje holdes i bedre form under tilhelingssperioden og derved gi kortere rehabiliterings tid.

De vanligste massasjegrepene er:

  • Effleurage (strykninger)
  • Petrissage (knaing)
  • Friksjoner
  • Kantinger
  • Saksinger
  • Muskelpressur
  • Tverrfriksjoner
  • Vakuum (kopping)

Nyhetsbrev

Gjennom vårt nyhetsbrev ønsker vi å holde deg oppdatert på relevant forskning og informasjon angående muskel-og skjeletthelse, samt bidra med smarte tips og råd som kan være hjelpsomme  i hverdagen din. Vi sender også ut informasjon om diverse aktiviteter og kurs som foregår her på klinikken i det håp at det kanskje kan inspirere deg til å komme igang. Dersom du har konkrete spørsmål eller lurer på bestemte tema innen relatert til muskel- og skjeletthelse som du tror også kan være interessant for andre å få svar på, så send oss gjerne en mail om det og så kan vi lage en artikkel om det i et nyhetsbrev.   Meld deg på vårt nyhetsbrev her.
Massaje avspenning
ta kontakt
facebook
www.ryggraden.no
Hetlandsgata 9, 4340 Bryne (inngang C)
Postboks 398, 4349 Bryne
Org.nr. 994 231 235
Telefon: 994 00 026
E-post: post@ryggraden.no